Speedrecruiters går på Børsen med sine digitale rekrutteringsværktøjer, der gør HR- og rekrutteringsbranchen klar til at håndtere flaskehalse og sikrer, at alle talenter kommer i spil

20.9.2021 12:00:00 CEST

The Speedrecruiters Company går på Børsen. Gennem sit 100% digitalt rekrutteringssystem sikrer virksomheden, at deres kunder rekrutterer de helt rigtige medarbejdere selv i tider med mangel på arbejdskraft. Gennem sin database og resultater kan Speedrecruiters bevise, at det rent faktisk kan lade sig gøre at rekruttere medarbejdere uden den systematiske udelukkelse af talenter, som ubevidst finder sted på langt de fleste arbejdspladser.

Speedrecruiters’ digitale rekrutteringsværktøjer er et wake up call til den traditionelle HR- og rekrutteringsbranche, som stadig hænger fast i traditionelle skriftlige ansøgninger, der er med til at fastholde ubevidste bias, fordi man rekrutterer for snævert. Lige nu betaler næsten alle danske arbejdspladser prisen i form af mangel på arbejdskraft, hvilket koster millioner på bundlinjen og tabte muligheder.

Som den første virksomhed i verden har Speedrecruiters designet et gennemdigitaliseret pre-screeningsforløb: Det sender den klassiske skriftlige ansøgning og CV i skraldespanden og sender de 5 mest kompetente og relevante kandidater direkte til jobsamtalen.

Løsningen er gennemtestet af mere end 90.000 kandidater og flere end 300 danske arbejdspladser. Gennem skræddersyede virtuelle interviews svarer kandidaterne på spørgsmål om erfaring, motivation og kompetencer. Da spørgsmålene er de samme for alle kandidater, kan Speedrecruiters langt mere effektivt sammenligne data fra kandidaterne og undgå, at ’distanceblænderne’, dem med den største X-faktor, tager for meget af HR-afdelingens og ledelsens tid.

Første bias-frie rekruttering
Speedrecruiters har netop kortlagt, hvilke jobsøgende kandidater, der er kvalificerede til de stillinger, der har været slået op hos dem, og Speedrecruiters’ opgørelse kan afkræfte, at eksempelvis alder spiller en rolle i forhold til at vurdere egnetheden til et opslået job i deres database. Der er nemlig stort set ingen forskel mellem andelen af kandidater fra en bestemt aldersgruppe, der søger jobbene sammenlignet med andelen fra samme aldersgruppe, som Speedrecruiters’ system kategoriserer som kvalificerede til jobbene.

Vi kan med vores digitale rekrutteringsløsning nu for første gang bevise, at det rent faktisk kan lade sig gøre at blive ’alders-, køns- og farveblinde’. Vores metode sikrer langt flere menneskers fodfæste på arbejdsmarkedet, og betyder, at danske virksomheder ikke går glip af talent, fordi de ubevidst udelukker et stort antal ansøgere.” siger Michael Lunderskov, der er CEO og stifter af Speedrecruiters.

 

De ’måske flytbare’ kandidater 
Med Speedrecruiters’ virtuelle interviewproces får ansøgeren mulighed for at se arbejdspladsen an uden, at man har taget en endelig beslutning om jobskifte.

Det kræver både vilje og en vis overbevisning hos en jobansøger, før man sætter sig ned og skriver en ansøgning. De, der kun flirter med ideen om et nyt job, tager ikke dette første afgørende skridt, og derfor ender mange med ikke at søge en for dem ellers relevant stilling. Simpelthen fordi det at skrive en ansøgning og få sammensat et relevante CV for de fleste hurtigt kan tage flere timer. 

Speedrecruiters’ metode har allerede bevist, at de kan mobilisere de ansøgere, der er ’måske interesserede’, og som ofte er de mest interessante kandidater. Faktisk er omkring 40% af dem, der søger job gennem Speedrecruiters’ platform, kandidater, som egentlig ikke var på udkig efter et job, men som er flytbare, hvis det rigtige job byder sig. For de fleste mennesker, der hver dag bruger en stor del af deres arbejdsliv foran en computer, er det at svare på nogle spørgsmål digitalt nemlig langt mere overkommeligt sammenlignet med at sætte tid af til at skrive en skriftlig ansøgning og opdatere sit CV.

Databasen er et analyseredskab for kunderne
Speedrecruiters’ løsning skaber enorm værdi for Speedrecruiters’ kunder, og den fører HR-branchen ind i en digital tidsalder. Allerede efter første jobopslag kan de ikke-personfølsomme data bruges som analyseredskab i HR-afdelinger og forbedre virksomhedernes kandidatsøgning fremover.

For virksomhedens HR-ansvarlige giver det mulighed for at spille en langt mere værdiskabende rolle med at fastholde og udvikle virksomhedens medarbejdere til fremtidens krav, og samtidig også på at give nye medarbejdere et godt opstartsforløb.

Løn

Selvom lønnen ligger i top 3 over jobansøgeres motivation til at søge nyt arbejde, så kommer lønnen alt for ofte ind som noget lidt penibelt til sidst i et ansættelsesforløb. Da lønforventninger indgår som en del af den virtuelle interviewproces, kan Speedrecruiters langt tidligere i forløbet angive kandidaternes lønforventning. Det kan forebygge situationer, hvor den ansættelsesansvarlige føler sig presset til at gå med til en højere løn end planlagt, eller at drømmemedarbejderen sidst i forløbet takker nej, fordi man ikke kunne mødes om lønnen.

En kunde har ordet: Trine Lykke Rebner, Director HR hos Moodagent, som har rekrutteret ca. 150 medarbejdere gennem Speedrecruiters siden 2019 fortæller om Speedrecruiters:

”De unge er vilde med denne metode”

”I Indien kan vi få helt op til 400 ansøgninger på 24 timer, hvis det ikke var for Speedrecruiters’ filterringssystem, som kan udpege, hvilke ansøgere der er mest kvalificeret, så må jeg ærligt indrømme, at vi nok kun var nået igennem de første 20 ansøgere.”

”Selvom alle taler om, at der er akut mangel på arbejdskraft i øjeblikket, så mærker vi faktisk ikke en nedgang i antallet af ansøgere. Vi oplever især, at der er mange unge, som søger job gennem Speedrecruiters. De unge er jo digitalt indfødte, derfor er Speedrecruiters’ system som skræddersyet til dem. Her kræves der ingen skriftlig ansøgning, og man kan søge jobbene på sin mobil”

”Hvis det ikke var for Speedrecruiters’ system, som udpeger de bedste kandidater til mig, kunne jeg bruge min fulde arbejdstid på at læse ansøgninger.” 

En transformation af arbejdsmarkedet er i gang

       Store generationer ryger ud af arbejdsmarkedet

       Brancher har svært ved at imødekomme manglen på arbejdskraft 

       Arbejdsstyrken bliver fortsat mere digital

       Store dele af arbejdsstyrken gentænker deres arbejdsliv  

 

Speedrecruiters’ database viser…

 

2020

KVALIFICERET

TOTAL

18-24

13,04%

13,40%

25-30

23,56%

25,26%

31-40

31,01%

29,57%

41-55

24,22%

23,40%

55+

7,92%

8,07%

Andre

0,24%

0,31%

Når det kommer til alder, er der stort set ingen forskel mellem andelen af kandidater fra en bestemt aldersgruppe, der søger en stilling totalt set sammenlignet med andelen fra samme aldersgruppe, som Speedrecruiters’ system kategoriserer som egnet til jobbet.

2021

KVALIFICERET

TOTAL

KVINDER

43%

35%

MÆND

51%

65%

Tallene i Speedrecruiters’ database viser, at kvinder i højere grad bliver kategoriseret som egnet sammenlignet med mændene til jobbene, der søger de samme stillinger.

Hvem er Speedrecruiters?

Speedrecruiters ønsker at disrupte hele måden, som medarbejdere ansættes på, for det er både uretfærdigt og hamrende ineffektivt. Sandsynligheden for at arbejdspladser ansætter de forkerte mennesker er overhængende, og det skyldes kort og godt kerneelementet i en ansættelsesproces: den traditionelle skriftlige ansøgning, og hvordan denne håndteres.

Speedrecruiters blev grundlagt i 2012, og siden 2018 har Speedrecruiters’ system været fuldt ud digitalt.

90.000+

Over 90.000 kandidater har søgt job gennem Speedrecruiters’ platform.

300+

Over 300 virksomheder har anvendt Speedrecruiters’ platform til at rekruttere.

Pressekontakt eller interview med Michael Lunderskov 

Lotte Hansen

+45 30 10 32 80

Lotte@heagenda.dk