Generation Z og Y er kræsne. De bider ikke på en hvilken som helst krog, når det gælder valg af arbejdsplads!

26 October 2021

Generation Z og Y er kræsne. De bider ikke på en hvilken som helst krog, når det gælder valg af arbejdsplads!
Ved I hvordan, I skal tiltrække de unge generationer på jeres arbejdsplads? Eller bider de bare ikke på krogen, når I slår et job op?

Jeg oplever gang på gang, at virksomheder tænker, at de frit kan vælge mellem de unge jobsøgende, men tiden er en anden, og i dag handler det altså lige så meget om at gøre sig attraktiv som virksomhed, så de unge kandidater vælger jer.

Lad mig komme med et eksempel. Forleden faldt jeg over følgende tekst i en jobannonce: ”Det er en nødvendighed, at du taler og skriver fejlfrit flydende dansk og engelsk. Du skal være glad og smilende både i telefonen, på mail og i virkeligheden – og du skal finde det let at kommunikere med mange mennesker på daglig basis. Derudover skal du have et godt overblik, være serviceminded, struktureret, ansvarsbevidst, og du skal trives i et omskifteligt og innovativt miljø, hvor du har mange bolde i luften på en gang.”

Hvad tænker man ikke som jobsøgende, når man læser dette? For de unges vedkommende har man desværre allerede tabt dem ved at skrive en sådan tekst. Her giver du dem intet incitament til at synes, at virksomheden er spændende og attraktiv at arbejde for.

Men, hvad sker der, hvis man i stedet formulerer jobopslaget, så man rent faktisk fortæller den jobsøgende, hvad de kan forvente at opnå ved at arbejde hos jer? Så sker der netop det, at du får generation Y og Z på krogen.

Et godt eksempel på dette, er denne beskrivelse: ”Vi håber, at du kan bidrage til vores fortsatte vækst ved at tale og skrive et pænt og kundeorienteret dansk og engelsk. Vi skal nok sørge for, at du udvikler dine sproglige færdigheder endnu mere, hvis du ønsker det. Vi håber at finde en kollega, der ønsker at udleve sit store servicegen; en der kan lide os og de kunder, vi lever af. Sammen dyrker vi dine innovative talenter til nye højder til fælles gavn for både dig og os som virksomhed.”

Så tænk over, hvordan du sælger jobbet næste gang du skriver en jobannonce. Det er ikke kun de jobsøgende, der skal sælge sig selv, det er også jer. Det er vores gode råd til de virksomheder, som gerne vil have de unge medarbejdere fra generation Z og Y på krogen.